ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втора Неделя от Великия пост в с. Арчар

21 март 2011 15:56, Видинска митрополия
Втора Неделя от Великия пост в с. Арчар

На 20 март, Втората Неделя от Великия пост, посветена на св. Григорий Палама, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в храм „Успение Богородично” в с. Арчар бе отслужена тържествена света Литургия от Негово Всепреподобие йеромонах Максим. Той се отзова на поканата на вярващите християни от селото, които с чисто сърце и вяра го поканиха заедно с храмовото духовенство да оглави Божествената св. Литургия, да ги благослови и да зарадва сърцата им с добра дума.

Молитвено участие в светата Евхаристия взеха - със съслужение свещеник Цветан Станков, а на клира службата бе огласена от свещеник Емил Станков.

След светата богослужба йеромонах Максим произнесе проповед за духовно назидание и вдъхновение на вярващите. Той ги поздрави от името на Видинския митрополит Дометиан и ги призова да обичат Църквата и да бъдат винаги във и със нея.

Посещението на йеромонах Максим бе свързано и с духовна проверка за запознаване със служението на местното духовенство, неговата социална и духовна мисия.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

Втора Неделя от Великия пост в с. АрчарВтора Неделя от Великия пост в с. АрчарВтора Неделя от Великия пост в с. АрчарВтора Неделя от Великия пост в с. АрчарВтора Неделя от Великия пост в с. АрчарВтора Неделя от Великия пост в с. Арчар
« предишна новинаследваща новина »