ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”

22 март 2011 09:55, Русенска митрополия
Нов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”

Във втората неделя на Великия пост, посветена на великия поборник на православието св. Григорий Палама, архиепископ Солунски, високопреосвещеният Русенски митрополит Неофит посети манастира “Св. Марина” край с. Каран Върбовка. В манастирския параклис „Св. Богородица - Живоприемни източник” светата Литургия беше отслужена от Негово Високопреподобие архимандрит Емилиан, игумен на Басарбовския манастир и и. д. игумен на Каранвърбовския манастир, в съслужение с йеромонах Филарет (Драгомиров).

Епархийският митрополит взе молитвено участие в светата служба с благолепно и вещо изпълнение на литургичните песнопения, подпомаган от секретаря на митрополията Ангел Младенов. В края на литургията митрополит Неофит представи официално на населниците на манастира и на дошлите на богослужението поклонници йеромонах Филарет, който ще бъде новият манастирски ефимерий и с благословението на митрополита ще обгрижва и селата Каран Върбовка и Острица в община Две могили, Русенска област.

Нека пожелаем на новоназначения ефимерий благодатно служение на Божия виноград!

 

 

Снимки

Нов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”Нов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”Нов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”Йеромонах Филарет и архимандрит ЕмилианНов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”Нов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”Нов ефимерий в Каранвърбовския манастир “Св. Марина”
« предишна новинаследваща новина »