ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пловдивската православна телевизия получи от СЕМ лиценз за кабелно разпространение

22 март 2011 21:24, Пловдивска митрополия
Пловдивската православна телевизия получи от СЕМ лиценз за кабелно разпространение

На 10 декември 2010 г., с Удостоверение № 01-145, издадено от Съвета за електронни медии, Пловдивската православна телевизия получи лиценз за излъчване на своята програма чрез кабелни електронни съобщителни мрежи и сателит в Пловдивска, Пазарджишка, Хасковска, Смолянска и Кърджалийска области. Одобреният програмен профил е специализиран – културно-образователен. Дневната продължителност на излъчване е 24 часа.

Така, по-малко от една година след официалното й стартиране, ППТВ навлезе в нов етап от своето развитие. Наред с излъчването по Интернет, телевизията на Пловдивска св. митрополия вече може да бъде гледана и по кабел, с тенденцията да стане достъпна за аудиторията на цялата Пловдивска епархия.

Негово Високопреподобие архимандрит Арсений, духовен наставник и ръководител на ППТВ, споделя, че същинското кабелно излъчване на православната епархийска програма е стартирало през м. март 2011 г. след сключване на договор с най-големия кабелен оператор у нас Blizoo. Архим. Арсений отбелязва също така и факта, че от началото на 2011 г. екипът на телевизията има и нов директор – г-жа Мариана Великова.

Амбицията на ППТВ за 2011 г. е по-скоро да бъде качена на сателит, така че да покрие възможно най-много абонати, а междувременно да развие собствената си продукция чрез създаване на филми за храмове, за манастири и за всички останали аспекти на църковния живот.

Г-н Лъчезар Добрев, отговорник екип на ППТВ и регионален редактор на Официалния сайт на Българската Патриаршия за Пловдивска епархия, споделя, че програмата на ППТВ се приема с голяма благодарност и интерес, включително и от нашите сънародници в чужбина. Стремежът на екипа е Пловдивската православна телевизия паралелно да обогатява рубриките и предаванията си и да върви в синхрон с най-модерните технически стандарти в интерес на своята непрестанно увеличаваща се зрителска аудитория.

На 20 март 2011 г. ППТВ бе посетена от Негово Високопреподобие схиархимандрит Амвросий, игумен на славянобългарския манастир „Св. Георги Зограф”, който благослови мисията на телевизията за разпространение на Евангелието и утвърждаване на православните духовно-нравствени ценности сред нашия народ. Заедно с архимандрит Амвросий гости на ППТВ бяха Негово Всепреподобие йеромонах Висарион, брат на Зографския манастир, и д-р Десислава Панайотова-Пулиева, отговорен редактор на Официалния сайт на Българската Патриаршия и директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации „Св. св. Кирил и Методий”, които бяха в Пловдив по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай за представяне на книгата „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”. То се състоя в рамките на проведената на 21 март 2011 г. свещеническа конференция на духовниците от Пловдивска епархия.

Снимки: Неделян Нешев

 

 

Снимки

Пловдивската православна телевизия получи от СЕМ лиценз за кабелно разпространениеС благодатната сила на Кръста Христов
« предишна новинаследваща новина »