ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Разрастване на социалната дейност във Видинска епархия

23 март 2011 19:25, Видинска митрополия
Видинската света митрополия

На 22 март в сградата на Видинската света митрополия се проведе заседание на Епархийския съвет, на което бяха разгледани важни по своята същност документи, за духовното, социално и икономическо развитие на епархията.

Видинският митрополит Дометиан бе особено възрадван от напредъка на епархийските дела по отношение на социалната дейност. На заседанието бяха докладвани различни социални инициативи, които показват, че се възстановява жизненият импулс на епархийския социален живот.

Различни енории в епархията със своите църковни настоятелства помагат на социални детски и старчески заведения. Две от будните енории, занимаващи се със социална дейност, са храмът при с. Комощица и храм „Св. Георги Победоносец” в гр. Брусарци.

Енориите при тези храмове достойно развиват своята социална дейност в учебни заведения, обгрижващи деца в затруднено семейно положение, като помагат за обзавеждането на домовете и съдействат за пълноценното хранене на възпитаниците. От споменатите православните енории се обгрижват домове за сираци в гр. Лом, гр. Белоградчик и Монтана.

Видинският митрополит Дометиан благодари за тези добри социални начинания, благославя трудовете на църковните настоятелства и им пожелава все така да сеят благодатните семена на Божията милост и да показват църковната любов към хората в нужда.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »