ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Открит урок по СИП "Религия" в Ловеч

24 март 2011 20:43, Ловчанска митрополия
Открит урок по СИП "Религия" в Ловеч

По покана на Ловчанския митрополит Гавриил, относно проявено от тяхна страна желание, в Ловеч бе група духовници и миряни от Ботевград, милеещи за доброто възпитание и нравственото формиране върху здрава християнска основа на младите и учащите се.

Сред гостите бяха: свещеноиконом Тошко Димитров – архиерейски наместник на Ботевградска духовна околия; свещеник Борис Стилиянов – игумен на Зелинския манастир “Рождество Богородично” до Ботевград заедно със своята съпруга Красимира; г-жа Лена Гайдарска – президент на Международно висше бизнес училище – гр. Ботевград; г-н Димитър Димитров – директор на същото училище; г-жа Тодорка Коцева – директор на Историческия музей в Ботевград и представител на Община Ботевград; Искра Лекова и Иван Господинов – църковни настоятели; Маруся Дикова – читалищен настоятел. Целта на групата бе посещение на редовен час по СИП "Религия – Православие" в ОУ “Васил Левски” – гр. Ловеч, от който да може да се почерпи добър опит за работата с деца в тази насока.

На открития урок присъства и г-жа Светла Христова – експерт по начално образование към Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч. Протойерей Любомир Казашки от 8 години води часове по СИП "Религия" в същото училище. В момента учениците са сформирани в 5 групи, съответно по една от първи до пети клас. Този ден занятие по религия имаха третокласниците, а темата на изнесения урок бе “Грижа се за ближните си”, съобразена с годишното тематично разпределение на учебните часове.

След края на урока Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил подари на учениците и на всички присъстващи по една иконичка на Господ Иисус Христос в Гетсиманската градина. Г-жа Корнелия Маринова – директор на ОУ “Васил Левски”, прояви подобаваща любезност и покани всички гости в своя кабинет. Там бе обсъдено направеното до момента в Ловешка област и Ботевградска община и споделено желанието за развитие на обучението и запознаването на децата с православната вяра и нравственост, което е от изключителна полза както за подрастващите, така и за техните семейства.

Изтъкнат бе и признат от всички фактът, че в Ловеч има единомислие по общото дело и синхрон между институциите: Митрополия, Регионален инспекторат, Училище, и семейството.

Освен в ОУ “Васил Левски” в Ловеч има още две училища, в които се преподава СИП "Религия": ОУ “Христо Никифоров” и СОУ “Св. Климент Охридски”. Там преподаватели по религия са редовни учители с придобита квалификация.

 

 

Снимки

Открит урок по СИП "Религия" в ЛовечОткрит урок по СИП "Религия" в ЛовечОткрит урок по СИП "Религия" в ЛовечОткрит урок по СИП "Религия" в ЛовечБлагословение от Ловчанския митрополит ГавриилОткрит урок по СИП "Религия" в ЛовечОткрит урок по СИП "Религия" в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »