ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечер за Благовещение във Видин

25 март 2011 07:25, Видинска митрополия
Вечер за Благовещение във Видин

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан във видинското Народно читалище „Цвят - 1870” се проведе вечер, посветена на предстоящия празник Благовещение.

Читалище „Цвят - 1870” организира такава вечер от времето на встъпването на архиерейския трон на Видинския митрополит Дометиан, който в годините на своето служение организира заедно с читалището духовни събрания, с цел да подтикват видинските граждани към духовно развитие.

Вечерта посветена на Благовещение бе с богата програма, която възгори в сърцата на публиката много умиление, радост и надежда.

Програмата бе открита от г-н Любомир Илиев, секретар на читалището. Последваха духовна беседа за Благовещение от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, етнографска беседа за празника от видинския етнограф г-н Нинко Заяков и музикалните изпълнение на деца от школата по пиано към видинското читалище.

Вечерта бе особено обогатена с представянето на стихосбирката „Докосване” на видинския свещенослужител иконом Ванко Ванков, енорийски свещеник при енорията в с. Иново.

Стихосбирката на иконом Ванко Ванков бе представена от архимандрит Поликарп, като стихове бяха прочетени от видинския актьор Асен Илиев, приятел на поета.

Вечерта украсиха и картините от читалищната школа по изкуствата „Дъга”, нарисувани от малкия художник Диян Добринов Петров на 12 години, ученик във видинското СОУ „Св. Кирил и Методий”.

Благовещенската вечер уважиха Видинският митрополит Дометиан, Величкият епископ Сионий и духовници от Видин.

В края на вечерта митрополит Дометиан благодари за организацията на духовната вечер, благослови вярващите и им пожела лек пост и благословен празник в мир и любов.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Вечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във ВидинВечер за Благовещение във Видин
« предишна новинаследваща новина »