ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Международна среща между свещенослужители от селски енории

26 март 2011 15:02, Българска Патриаршия
Лого

От 26 до 31 март 2011 г. ще се проведе четвъртата международна среща на свещеници и дякони от България, Италия, Норвегия, Естония и Румъния служещи в селски енории. Срещата се осъществява по проект „Интеркултурни методи за развитие на общността”, финансиран от Европейския съюз, чрез програма ГРЮНДВИГ. В него са включени пет партньорски институции – Богословският факултет в София, Богословският факултет в Крайова (Румъния), Норвежкото богословско училище в Осло и Богословският институт в Талин (Естония). Проектът е насочен към създаване на подходяща рамка, която да улесни обмена на опит и съвместната работа между петте институции, включени като партньорски организации. Целта е да се развият умения на 80 свещеници от селски енории за изграждане на местната общност и за създаване на активна междукултурна мрежа за развитие на общността.

Дейностите на проекта са насочени към провеждане на сравнително изследване на нуждите от обучение на свещеници от селски енории за развитие на общността; организиране на три работни срещи между партньорите по проекта, както и на пет международни срещи, с участието на общо 80 свещеници от целевите региони на партьорските страни по проекта, създаване и публикуване на насоки за изграждане и развитие на общността за свещеници.

На срещата ще присъстват свещеници и дякони от Италия, Норвегия, Естония и Румъния, както и български свещенослужители, служещи в слаборазвити селски енории. Срещата ще се проведе на 27 март в Софийска духовна семинария, а на 28 март - в сградата на Богословския факултет (площад „Св. Неделя” № 19). Предвидена е пресконференция, която ще се проведе на 28 март 2011 г. между 16,00-16,15 часа.

Програмата на форума можете да прочетете по-долу!

Лице и телефон за контакт: Андриан Александров, тел. 0888639170

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »