ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение Богородично в Троянската света обител

26 март 2011 11:17, Троянски манастир
Благовещение Богородично в Троянската света обител

В деня, в който светата Православна църква възпоменава „началото на нашето спасение и явяване тайната от вечност”, в Троянската света обител беше отслужена тържествена света Златоустова литургия. Светата богослужба бе оглавена от преосвещения игумен на светата обител - Браницки епископ Григорий, в съслужение с архимандрит Григорий (Лозев) и йеромонах Кирил (Тодоров).

След отпуста преосвещеният игумен проповядва пламенно - разясни съдържанието на празника и говори за духовно-нравствения образ и състояние на Пресвета Богородица до и през време на това велико и чудно нещо, което се е случило чрез нея - Боговъплащението.

Радостен факт за отбелязване е, че както заобикалящата ни природа се съживява за нов живот, така и Троянската света обител се обновява духовно под мъдрите грижи на преосвещения игумен - Браницкия епископ Григорий. Броят на богомолците в неделен и празничен ден многократно се умножи, както и броят на причастниците нарастна значително.

Всичкото си упование на тебе възлагаме, Майко Божия, запази ни под твоя покров!

Текст: йеромонах Кирил (Тодоров)
Снимки: монах Филарет (Цанев)

 

 

Снимки

Благовещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обителБлаговещение Богородично в Троянската света обител
« предишна новинаследваща новина »