ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение в старопрестолния град Видин

26 март 2011 11:49, Видинска митрополия
Благовещение в старопрестолния град Видин

С тържествена света Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” на старопрестолния град Видин, бе отбелязан денят Благовещение на св. Богородица.

В молитвено съслужение заедно с митрополит Дометиан бяха викарият Велички епископ Сионий, архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм, архимандрит Евтимий, ефимерий при същия храм, йеромонах Максим и свещеник Петър Христов.

С благословението на митрополита боговдъхновена проповед за празника произнесе Величкият епископ Сионий, който откри пред благочестивите християни тайната на Боговъплъщението и зарадва всички с поучение и насърчение за духовен подвиг и живот в Христа.

След светата Литургия прочувствено духовно поучение, напътствие и благословение към вярващите отправи и митрополит Дометиан, който подчерта значението на Благовещението, разкривайки духовната същност на празника. Той поздрави и всички майки, който днес имат и своя празник.

Из всички храмове на епархията тържествено бе отбелязан денят Благовещение, за духовна утеха и радост на стичащия се православен народ, който отдава днес особена благоговейна почит към Пресвета Богородица.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Благовещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град Видин
« предишна новинаследваща новина »