ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов кабинет по история в гр. Кула

26 март 2011 12:24, Видинска митрополия
Нов кабинет по история в гр. Кула

На 25 март, Благовещение, бе открит нов кабинет по история в кулското училище „Васил Левски”, който ще бъде в полза на възпитаниците на школото, за тяхно патриотично възгаряне на любов към род и Родина.

По покана на директора на училището и на Регионалния инспекторат по образованието, гр. Видин, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, кабинетът бе открит след тържествен водосвет, отслужен от Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп и йеромонах Максим.

Духовниците бяха посрещнати в училището от директорката на училището г-жа Йончева и от училищния персонал.

Преди откриването на кабинета пред духовниците и гостите на училището бе изнесена програма от училищния духов състав от фанфари, който изпълни маршове.

Програмата продължи с представяне на децата „По стъпките на историята”, където всички бяха възрадвани от патриотични стихове, а ученическият хоров състав изпълни песнички, подбуждащи националния дух и отговорност към България.

След водосвета и поздрава от архимандрит Поликарп бе прерязана трикольорната лента при откриването на кабинета от г-жа Йончева, директор на училището, и г-жа Филипова, директор на Регионалния исторически музей във Видин.

Празникът продължи с представяне на кабинета от г-жа Филипова, тъй като тя е основният организатор по оформлението и състава на историческите табла при кабинета.

Приветствие и поздрав отправи и г-н Вълчев, инспектор към Регионалния инспекторат по образованието, който лансирал идеята за създаването на кабинети по история из училищата на Видинска област.

Пред гостите и приятелите на училището бе проведена и викторина по история, като възпитаниците на кулското училище показаха изключителни знания.

След празника от името на учителския персонал бе поднесена скромна почерпка.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

Нов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. КулаНов кабинет по история в гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »