ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кръстопоклонна неделя в гр. Видин

27 март 2011 14:00, Видинска митрополия
Кръстопоклонна неделя в гр. Видин

Тържествено бе отбелязана Третата Неделя от Великия пост – Кръстопоклонна, в гр. Видин и из храмовете на цялата епархия.

В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” бе отслужена архиерейска света Литургия и последованието на изнасянето на кръста Христов от светия олтар в центъра на храма. С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан празничната света Литургия бе отслужена от Величкия епископ Сионий, архимандрит Поликарп, председател на храма, архимандрит Евтимий, архимандрит Василий, игумен на Чипровския манастир „Св. Йоан Рилски”, о. Петър, енорийски свещеник при храма, както и протодякон Любомир Братоев.

Особена бе радостта на благочестивите християни, защото чрез благодатното преклонение пред св. кръст всички споделиха духовната радост на свободата и спасението, дадени ни чрез доброволното страдание на Господ Иисус Христос на Кръста.

Величкият епископ Сионий произнесе проповед, с която насърчи християните всеки да носи кръста си правилно и достойно, с кротост, смирение и постоянство.

По традиция на благочестивите християни бе раздадена постна храна за благословение и духовна утеха.

В катедралния храм на Видин бе изложена за поклонение на вярващите частица от Кръста Христов, за духовно утвърждение във вярата, надеждата и любовта.

Из всички храмове на епархията бе отслужена света Литургия и извършен чинът на изнасянето и преклонението пред Кръста Господен.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Кръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. ВидинКръстопоклонна неделя в гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »