ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейски богослужения в Русе под покрова на Пресвета Богородица

28 март 2011 15:32, Русенска митрополия
Благовещение в Русе

На 25 март, когато св. Църква отбелязва Благовещението на Пресвета Богородица, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит отслужи празнична св. Литургия в храм “Успение Богородично” в гр. Русе. В светата служба взеха участие и ставр. ик. Кънчо Кънев, предстоятел на храма, ставр. ик. Марин Георгиев, прот. Николай Николов и прот. Тодор Тодоров. Проповед за празника прочете секретарят на митрополията Ангел Младенов.

В края богослужението поздравление със стихотворения и песни за празника към изпълнилите храма богомолци отправиха ученици от ОУ “Братя Миладинови”, които изучават учебния предмет “Религия” под ръководството на г-жа Нели Трънкова и музикалния педагог г-жа Анелия Костова.

От своя страна високопреосвещеният митрополит Неофит благодари на децата, като им пожела да обогатяват още повече своите знания по изучавания предмет, както и да постигат нови творчески успехи, след което преподаде архипастирското си благословение на децата и на всички присъстващи. Епархийският митрополит отправи своите благопожелания и към всички жени и майки, които празнуват в този ден, тъй като Благовещение Църквата отбелязва и като Ден на майката и жената християнка.

Вечерта архиереят отслужи в същия храм третата статия от Богородичния акатист.

Да бъдат благословени всички майки, които са ни дали живот и са ни отгледали и възпитали в християнското благочестие, и нека винаги Пресвета Богородица бди над тях и се моли за всички нас!

Текст и снимки: Ангел Младенов

 

 

Снимки

Благовещение в РусеБлаговещение в РусеБлаговещение в РусеБлаговещение в РусеБлаговещение в РусеБлаговещение в РусеБлаговещение в РусеЧетене на третата статия от Богородичния акатист
« предишна новинаследваща новина »