ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кръстопоклонна неделя в столичния храм „Св. Възнесение“

28 март 2011 17:06, Софийска митрополия
Частицата от Честния Кръст Господен

Тази неделя, посветена на Честния Кръст Господен, в столичния храм "Св. Възнесение Господне", кв. "Ситняково", бе чествана с особена тържественост. Малкият, но благолепен храм бе преизпълнен с боголюбци, дошли да се поклонят точно в този ден на частицата от Кръста Господен, която се съхранява в храма.

През миналата година, когато се извърши освещаването на новопостроения храм „Св. Възнесение Господне”, лично министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов, който е и член на църковното настоятелство, донесе драгоценната частица от Честния Кръст Господен, която бе положена в специално изработена мощехранителница.

В празничния ден св. Литургия бе отслужена от архимандрит Димитрий от Сливенска епархия и предстоятеля на храма - свещеник Валентин Тупаров. За духовна радост на всички към св. Тайни пристъпиха множество деца, които дълго време след края на богослужбата не искаха да си тръгнат от храма. През целия ден не секваше и потокът от вярващи, които прииждаха от цяла София, за да се поклонят на Честния Кръст Господен.

„Божието благословение и Неговата милост да бъде над всички вас!“ – пожелаваше и благославяше предстоятелят на храма отец Валентин Тупаров, и на всички раздаваше по парченце памук, осветен от св. Частица. Окрилени, с надежда и упование в Божието милосърдие християните си тръгваха от храма, за да отнесат благословението по домовете си.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Милена Йоцова

 

 

Снимки

Частицата от Честния Кръст ГосподенНеделя Кръстопоклонна в храм" Възнесение Господне"Неделя Кръстопоклонна в храм" Възнесение Господне"Неделя Кръстопоклонна в храм" Възнесение Господне"Неделя Кръстопоклонна в храм" Възнесение Господне"Неделя Кръстопоклонна в храм" Възнесение Господне"Неделя Кръстопоклонна в храм" Възнесение Господне"Неделя Кръстопоклонна в храм" Възнесение Господне"
« предишна новинаследваща новина »