ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Монашеско пострижение в Сливенска епархия

29 март 2011 11:39, Сливенска митрополия
Монашеско пострижение в Сливенска епархия

На 28 март 2011 г. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий посети девическия манастир ”Св. Илия” в с. Чинтулово, Сливенска община. В края на Великото повечерие, което бе отслужено от протосингела на митрополията архимандрит Калист, митрополит Йоаникий извърши монашеско пострижение. В скромна обстановка, в присъствието на прот. Мариян Ганев, ефимерий на манастира, иконом Иван Янков и свещеник Йоан Петров от Сливен, ставрофорен иконом Георги Димитров от Ямбол, сестринството на манастира ”Св. Рождество Богородично” край с. Кабиле и десетки поклонници от Сливен, дългогодишната послушница Мария Николаева Парушева даде монашески обети за послушание, нестежание и целомъдрие. При пострижението тя получи монашеско име МАРИНА. Пред дверите на светия олтар тя бе водена под мантия от монахиня Минодора, игуменка на манастира ”Рождество Богородично” в с. Кабиле.

Монахиня Марина е родена през 1951 г. в гр. Ямбол. Няколко години е била послушница в манастира ”Рождество Богородично” в Кабиле, а от една година и в манастира ”Св. Илия” в с. Чинтулово.

След пострижението митрополит Йоаникий отправи към новата монахиня напътствени думи за молитва, пост и бдение, за да има сили да понася предстоящия монашески подвиг.

Монахиня Марина бе поздравена от присъстващите с традиционното: ”Как ти е името, сестро? – Спасявай се в Господа!”

След края на богослужението, с литийно шествие тя бе заведена в своята килия.

Пожелаваме на монахиня Марина здраве и дълголетие, а св. пророк Илия и новомъчениците Илия и Димитър, в чиято чест е съграден манастирът, да я пазят и да й помагат с радост да изпълнява монашеските си обети.

 

 

Снимки

Монашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархияМонашеско пострижение в Сливенска епархия
« предишна новинаследваща новина »