ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Православно 3D кино в Мурманск

29 март 2011 14:57, Българска Патриаршия
ПРАВОСЛАВНО 3D КИНО В МУРМАНСК

Подворието на Трифоно-Печенгския мъжки манастир в Мурманск планира откриването на първото православно кино за религиозни и образователни филми.

Според информация, изнесена в „Мурманский вестник” от 26.03., киносалонът ще разполага със 70 места и ще има оборудване за прожекции в 3D-формат. Посетителите ще могат да гледат не само православни филми, но и образователни. Първите зрители в новото кино ще бъдат ученици, на които ще бъде прожектиран филм за безопасността на движението по пътищата. Тази прожекция е подготвена съвместно с пътната полиция.

Манастирът е разположен в покрайнините на Мурманск и когато приключат настоящите строителни работи, това ще бъде голям манастирски комплекс. В него ще има няколко храма и параклиса, приют за бездомни със 150 легла и хотел за поклонници.

Трифоно-Печенгският мъжки манастир е най-северната православна обител в света и е разположен в град Печенга, на няколко километра от границата с Норвегия. Понастоящем манастирът е в реконструкция, тъй като вследствие на пожар през 2007 г. предишните сгради бяха изпепелени до основи.

Източник: BarentsObserver

 

 

« предишна новинаследваща новина »