ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Лопушанският манастир с ново ръководство

01 април 2011 20:52, Видинска митрополия
Лопушанският манастир с ново ръководство

На 1 април с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе сменен игуменът на Лопушанската света обител „Св. Йоан Предтеча”, архимандрит Йоан. За да се погрижи за манастирските дела, да разработи обителта и да създаде монашески живот, от Видинския митрополит бе назначен Величкият епископ Сионий, негов викарий.

На архимандрит Йоан от епископ Сионий бе връчена заповед за неговото освобождаване като игумен и причисляване като редови брат на светата обител.

Домакинските дела и грижата над светата обител до 10 април 2011 г., когато ще се извърши приемо-предаването, както и ще бъде завършена ревизията на манастира, ще се поемат от монах Христодул, брат на манастира.

При посещението си в Лопушанския манастир епископ Сионий се срещна с Негово Преосвещенство Смоленския епископ Нестор, който е на покой в манастира. Епископ Нестор с братска радост и любов прие епископ Сионий и сподели, че светата обител за него е благодатно място, което трябва да бъде духовен благ пристан за християнските души не само от околността, но от цяла България и света.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Лопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководствоЛопушанският манастир с ново ръководство
« предишна новинаследваща новина »