ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Четвърта статия на Богородичния акатист в гр. Кула

02 април 2011 09:58, Видинска митрополия
Четвърта статия на Богородичния акатист в гр. Кула

На 1 април в гр. Кула в храм „Св. апли Петър и Павел” тържествено бе прочетена четвъртата част на Богородичния акатист.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан по установена великопостна програма на богослуженията от Величкия епископ Сионий бе отслужена Богородичната служба с подобаващо благолепие, красота и вдъхновеност.

В гр. Кула за Богородичния акатист бе донесена от епископ Сионий и копие на чудотворната икона на „Св. Богородица - Кико”, която е подарена на Видинската епархийска църква след като е осветена при чудотворната икона в манастира "Кико" на остров Кипър от Кипърската православна църква.

Светият образ бе тържествено посрещнат от вярващите християни, които с духовен трепет очакваха да се поклонят пред образа на св. Богородица, както и да чуят боговдъхновени слова от викарния епископ Сионий.

В малкото повечерие молитвено участие взеха местни духовници – архимандрит Антим, игумен на Раковишката света обител, архимандрит Неофит, брат на същата света обител, които обслужват Кулската енория, и свещеник Генчо Цанков, както и гости от гр. Видин - архимандрит Поликарп, свещеник Петър Христов и монахиня Теодора, и от гр. Лом - йеромонах Исаак, архиерейски наместник, и йеромонах Максим, енорийски свещеник на храма в квартал "Буруна" в Лом, които споделиха молитвената радост от акатиста и взеха участие както в богослужението, така и на клиросното пение.

След прочитането на четвъртата статия от акатиста епископ Сионий направи водоосвещение, за здраве и вдъхновение на миряните, изпълнили с голямо внимание храма, за гр. Кула и за жителите на околните села.

Вдъхновена проповед и напътствени слова, за това как да живеем в Бога и какво трябва да правим, за да бъдем Негови чеда, произнесе епископ Сионий, който им преподаде и архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

След молитвените излияния на благочестивия народ бе дадена възможност да се поклони и да целуне иконата на св. Богородица от Кико, да попроси благословение и молитвена закрила и помощ в ежедневните си трудове. Да преклони глава, за да придобие нейната милост и благоволение пред Бога.

На благодатната молитвена вечер, посветена на Пречистата Божия Майка, молитвено участие и подкрепа в клиросното моление взеха и младежи от гр. Зайчар, съседна Сърбия, които са приятели на Видинска света митрополия и на отците от гр. Кула.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Четвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. КулаЧетвърта статия на Богородичния акатист в гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »