ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Работа на Видинска митрополия по превенция на ХИВ/СПИН

02 април 2011 11:20, Видинска митрополия
Знаме на катедралния храм на Видин

В желанието си да бъде в помощ на хората в зависимост, да ги обгрижва и проявява своята загриженост и любов, Видинска света митрополия с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан организира и отваря свой отдел по Превенция и лечение на зависимости.

Отделът ще се ръководи от свещеник Петър Христов, енорийски свещенослужител при катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” в гр. Видин, и ще бъде в тесни взаимоотношения с Общинския съвет по наркотични вещества, гр. Видин.

Работата и сътрудничеството на Видинска митрополия с Общинския съвет по наркотични вещества на Видин до момента е на високо ниво, което подтикна митрополията към организирането на този отдел, който особено ще се занимава със зависими лица.

По информация от ОбСНВ, гр. Видин, от началото на годината до момента четири лица са починали от свръхдоза.

С благословението на Видинския митрополит Дометиан от 7 април 2011 г. (четвъртък), всеки четвъртък след вечерното богослужение ще бъде четен Акатист към Пресвета Богородица – Неупиваема чаша, и ще се извършва моление за хора с различни зависимости.

С благословението на Видинския митрополит на 12 април ще бъде проведена във Видин и работна среща „Опитът на Църквата в превенция и лечение на зависими”.

Срещата се организира от Видинска света митрополия и от Общинския съвет по наркотични зависимости, гр. Видин.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »