ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Иконата на св. Новоселски мъченици вече е в Априлци

03 април 2011 21:34, Ловчанска митрополия
В Новоселския манастир

За първи път в своята некратка история богославната Ловчанска епархия има свои, местни светии. Това става причина за по-голямо духовно усърдие - мост към църковна извисеност и още една надежда в молитвеното покровителство.

С най-голямата радост – православната - посрещнаха иконата на св. Новоселски мъченици в гр. Априлци. Областният управител на Ловеч, кметът на гр. Априлци заедно с огромно множество поклонници и местни жители очакваха иконата при манастирските порти. И когато тя беше донесена от Ловчанския митрополит Гавриил, на лицата грейнаха усмивки, а в очите на мнозина се видяха и сълзи.

В храма на Новоселския манастир „Света Троица” бе отслужена Велика вечерня от духовници на Ловчанска епархия. На службата освен митрополит Гавриил, присъстваше и игуменът на Троянския манастир Браницки епископ Григорий.

След вечернята митрополит Гавриил припомни на новоселци какво голямо духовно съкровище притежават и че те с живота си, а и всички ние, трябва да се стараем, да сме достойни за него, както техните св. предшественици са се оказали достойни за небесната слава.

Иконата остана в храма при светите мощи, но всеки от нас в този ден положи в сърцето си, според слабите си човешки сили, частичка благодат, която ще ни помага - вътре в „скритата ни стаичка” - по-благодарно да се усмихваме и по-съкрушено да плачем.

 

 

Снимки

В Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирНегово Високопреосвещенство Ловчански митрополит ГавриилМощите на св. Новоселски мъченициВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирЛовчанският митрополит Гавриил и Браницкият епископ ГригорийВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирВ Новоселския манастирСв. Новоселски мъченици
« предишна новинаследваща новина »