ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

4-та Неделя на Великия пост в с. Дреновец

04 април 2011 21:14, Видинска митрополия
4-та Неделя на Великия пост в с. Дреновец

На 3 април 2011 г. - 4 Неделя на Великия пост, посветена на св. Йоан Лествичник - в храм „Въведение Богородично” с. Дреновец, Ломска духовна околия, бе отслужена Божествена света Литургия.

По покана на иконом Тодор Тодоров и жителите на селото и с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан светата Литургия бе оглавена от Негово Всепреподобие йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия. В съслужение участваха йеромонах Максим, секретар при архиерейското наместничество в Лом, както и свещеноиконом Тодор Тодоров, председател при храма в селото.

Проповед за неделята произнесе йеромонах Максим.

След светата Литургия архиерейският наместник отправи благопожелания, както и преподаде архипастирския благослов от митрополит Дометиан.

От своя страна иконом Тодор благодари от името на жителите на селото за благословението на Видинския митрополит Дометиан да се отслужи Божествената света Литургия в неделния ден от йеромонасите Исаак и Максим.

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

4-та Неделя на Великия пост в с. Дреновец4-та Неделя на Великия пост в с. Дреновец4-та Неделя на Великия пост в с. Дреновец
« предишна новинаследваща новина »