ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Право на отговор във връзка с публикацията във вестник ”Стандарт”- ”ПОПОВЕ ТАЙНО ВЪРТЯТ ХОТЕЛ”

06 април 2011 10:45, Сливенска митрополия
Сливенска света Митрополия

Във връзка с публикацията във вестник ”Стандарт” - ”ПОПОВЕ ТАЙНО ВЪРТЯТ ХОТЕЛ”, бр. 6544 от 5 април, 2011 г., Сливенска митрополия, като изразява своето уважение към автора на статията г-н Георги Мангинов, счита, че той е подведен от недоброжелатели на Сливенска епархия, с цел да уронят нейния авторитет и доброто й име, и съобщава следното:

Сливенска митрополия притежава в собственост сграда на 2 етажа, находяща се на Сливенски минерални бани, която е получила като правоприемник на закрития в началото на петдесетте години на миналия век Свещенически съюз. Сградата е строена през 20-те години на 20 век и е била почивна станция на Свещеническия съюз. След закриването му Сливенска митрополия става собственик на сграда, която продължава да се ползва като почивна станция, само през летния сезон, до 1990 година.

От 1990 г. сградата престана да функционира като почивна станция и Сливенска митрополия, за да я запази от посегателства, я отдава под наем последователно на няколко наематели. Последният наемател е от 1998 г., с когото Сливенска митрополия има подписан договор, с месечен наем - една минимална заплата. Това семейство живее постоянно там и пази сградата от похитители. Семейството има бизнес, който няма нищо общо със сградата. Сградата е стара и морално остаряла. В нея няма отопление, няма бани и тоалетни в стаите, а една обща на всеки етаж. Оборудването е от преди 50-60 години и е негодно за ползване. В това състояние тя никога не е функционирала и не може да функционира като хотел.

Преди няколко години наемателите се опитаха да я регистрират в Община Сливен за такава дейност, но поради невъзможността да представят изискуемите документи, това не се случи. Табелата с надпис ”Хотел Митропол” вероятно е от този период. След публикацията ръководството на Сливенска митрополия разпореди табелата да бъде премахната.

Още от построяването на сградата, не само в Сливен, но и в други места в страната, тя е известна като ”попския хотел”, но това не значи, че е функционирала като такъв. Фактът, че и в областната полицейска дирекция нямат подобна информация, както пише в публикацията, красноречиво говори за това. А твърденията на онази ”част от работещите на минералните бани, които са убедени, че сградата е хотел”, са на семейство от съседната сграда и са тенденциозни, защото, въпреки съществуващите роднински връзки, между двете семейства има вражда.

 

 

« предишна новинаследваща новина »