ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Международният ден на ромите във Видин

07 април 2011 13:15, Видинска митрополия
Международният ден на ромите във Видин

На 7 април във връзка с Международния ден на ромите, който се отбелязва на 8 април, във Видин се проведе конференция - кръгла маса на тема „Ромското културно присъствие в България”.

Събитието бе организирано от членовете на организационен комитет – Видин, под патронажа на областния управител на Видинска област г-н Пламен Стефанов и с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и се проведе в актовата зала на СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. Видин.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан участие във форума взе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин.

Архимандрит Поликарп поздрави от името на митрополита организаторите на срещата, адв. Ирена Александрова и г-н Методи Филчев, гостите и участниците в конференцията, както и всички роми с техния празник и им пожела да разговарят и беседват с мъдрост и разбирателство, както и да се стремят да пребъдват в единство и това да е основата на бъдещото развитие и общение между и със ромите.

На срещата бе прочетено приветствие от зам. министър-председателя на РБългария, г-н Цветан Цветанов. Бяха отправени приветствия и поздрави към конференцията и ромите и от народни представители, просветни, културни и социални представители.

На конференцията за написани литературни произведения - есета за Видин, родния край, бит, култура и човешки взаимоотношения - бяха наградени възпитаници на ОУ „Св. Софроний Врачански”, гр. Видин. Есетата са събрани и издадени от училищното ръководство в книжка „Песен на сърцето”, която също бе представена пред участниците в конференцията по повод отбелязването на Международния ден на ромите.

Текст: апримандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Международният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународния ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във ВидинМеждународният ден на ромите във Видин
« предишна новинаследваща новина »