ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Инициатива по повод Международната година на гората

08 април 2011 15:08, Видинска митрополия
Инициатива по повод Международната година на гората

На 8 април по инициатива на МГЕРБ и ЖГЕРБ - Видин бе организиран празник във връзка с Международния ден на гората.

В мероприятието взеха участие абитуриенти от пет видински училища, служители на Държавно горско стопанство - Видин и граждани, обединени под мотото „Да подарим дърво на природата”.

Във видинския парк „Нора Пизанти”, в близост до Бдинската света обител „Успение Богородично”, младите хора засадиха цяла гора с кедър, бреза и липа.

В отбелязването на Деня на гората от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе архимандрит Евтимий, който благослови инициативата на МГЕРБ и ЖГЕРБ и младите фиданки и пожела майката природа да помогне на фиданките да израстат големи и стройни по Божията благодат и благоразтворение за радост и утеха на трудовете ни.

В засаждането на дръвчетата взе участие и архимандрит Евтимий, както и всички участници и организаторите на природолюбивата инициатива.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Десислава Димитрова

 

 

Снимки

Инициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на горатаИнициатива по повод Международната година на гората
« предишна новинаследваща новина »