ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предаването „Благовестие” на гости на Видин

10 април 2011 13:10, Видинска митрополия
Знаме на катедралния храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Видин

На 10 април от Видин бе излъчено предаването на БНР, програма „Христо Ботев” – „Благовестие”.

Със съдействието на Радио „Видин” и подкрепата на Видинска света митрополия единственото православно духовно предаване в националния радиоефир „Благовестие” бе вдъхновител и окуражител на вярващите в пътя им към Бога.

Благовестието, което в продължение на един час епархиотите на Видинска епархия и всички българи чуваха, за Видин бе голяма радост, защото по този начин той възвръща своята стара слава на старопрестолен град и духовно-културен център, който е жив и днес и с нов импулс доказва, че го има и живее за полза на всички.

С благословението на Видинския митрополит Дометиан участие в предаването взеха архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, и г-н Николай Маринов, енориаш при храма.

В предаването акцент бе обявяването на 2011 година като Година на Господнята молитва „Отче наш”, както и работата на свещенството по духовното въздигане на населението, което, както е видно, има такава потребност.

В минутите на предаването бе засегната темата за Лопушанския манастир, който е с ново ръководство, по която говори Величкият епископ Сионий, а за създаването към Видинска митрополия на отдел по превенция от зависимости говори свещеник Петър Христов, завеждащ отдела.

Дано засягането на различните инициативи на Видинска епархия в национален ефир, чрез които се цели съживяването на вярата в духа на чистотата, истината и правдата, даде добър пример и тласък за всеобща градивна полза.

От името на Видинска света митрополия изказваме благодарност към водещата Ана-Мария Кръстева за благодатното гостуване на предаването във Видин, на БНР, програма „Христо Ботев”, както и на радио „Видин”, което винаги стои зад инициативите и мисионерската дейност на светата Видинска митрополия.

„Благовестие” и неговият екип са винаги добре дошли в старопрестолния Видин, за радост и благо вдъхновение на вярващите.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »