ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов социален комплекс за 200 хиляди лева днес отвори врати във Видин

11 април 2011 16:54, Видинска митрополия
Нов социален комплекс за 200 хиляди лева днес отвори врати във Видин

Днес във Видин официално отвори врати нов Дневен център за възрастни хора, от чиито услуги ще се възползват 30 хора с увреждания, а лентата на социалното заведение преряза кметът на Община-Видин, Румен Видов.

„Щастливи сме, че с този проект на стойност 200 хиляди лева осигуряваме грижи за възрастни хора. Центърът е с капацитет 30 места и в него работят 12 специалисти – психолози, рехабилитатори, кинезитерапевти и физиотерапевти, които ще обгрижват нуждаещите се хора”, заяви г-н Румен Видов.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан освещаването на социалното заведение бе извършено от архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”.

Той поздрави събралото се множество и пожела във Видин да се откриват все повече такива заведения, които да бъдат в полза на хората в нужда.

На церемонията по откриването на Дневния център присъстваха Елка Георгиева, зам.-областен управител, директорите на „Социално подпомагане”, общинската и областната служба, Маргарита Маркова и Венци Пасков, представители на неправителствени организации, граждани и гости.

Реализацията е по проект, изпълняван съвместно със Съюза на инвалидите в България, а общата му стойност е близо 200 000 лева. Проектът е по ОП „Развитие на човешките ресурси” и е финансиран от държавния бюджет и Европейския социален фонд на ЕС.

В общината предстои да бъдат въведени първите обитатели на Дома за възрастни хора в село Кутово, където се извърши основен ремонт на сградата, обзавеждане и оборудване по проект на обща стойност от над 1 200 000 лева, част от които бяха инвестирани в Дома за деца с увреждания в село Гомотарци.

Текст: архимандрит Поликарп, 44 паралел
Снимки: Дедислава Димитрова

 

 

Снимки

Нов социален комплекс за 200 хиляди лева днес отвори врати във ВидинНов социален комплекс за 200 хиляди лева днес отвори врати във ВидинНов социален комплекс за 200 хиляди лева днес отвори врати във ВидинНов социален комплекс за 200 хиляди лева днес отвори врати във ВидинНов социален комплекс за 200 хиляди лева днес отвори врати във Видин
« предишна новинаследваща новина »