ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Семинар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастир

11 април 2011 17:24, Видинска митрополия
Семинар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастир

От 8-10 април в Клисурската света обител, Видинска епархия, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан се проведе семинар на тема „Европа и Европейският съюз”, който затвори учебния цикъл на обучение с последната си за тази година проява.

Семинарът се проведе под егидата на Видинския митрополит Дометиан и със съдействието на фондация „Конрад Аденауер”.

В програмата като лектори взеха участие доц. Румяна Коларова, социолог и политолог, г-н Владимир Тошев, депутат от ПГ на ПП ГЕРБ, Мартин Димитров, лидер на СДС, доц. Божидар Андонов, а модератор на семинара бе Климент Христов.

В неделя, 10 април, след светата божествена Литургия, отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, на участниците в семинара бяха раздадени сертификатите за участие. С това завърши четирикурсовия семинар, който ще даде плодове в свое време и място, в полза на нашия народ и Църква.

Идеята за социални семинари в България се заражда преди малко повече от година именно в Клисурския манастир при дискусии с Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Тези семинари имат за цел да се приложи и у нас един изключителен германски опит в социалната сфера. Изразява се в грижа от страна на духовенството за напътстване и направляване на общественополезната социална дейност на локално и национално ниво в духа на християнските ценности и любов и във възпитание в тази насока на подрастващите работници на това поприще.

Целта е тази практика да се прилага в работата на българските политически, културни, социални и общественополезни дейци в полза на народа, Църквата и Отечеството.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Десислава Димитрова

 

 

Снимки

Семинар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз”Семинар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз”Семинар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастирСеминар „Европа и Европейският съюз” в Клисурския манастир
« предишна новинаследваща новина »