ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Дискусия “Световното общество и християнските ценности в навечерието на Възкресение Христово”

12 април 2011 17:41, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Покана

В рамките на “Инициатива за духовност и култура”, в която участват, Варненска и Великопреславска света митрополия, Община Варна и Демократичният съюз на жените организират на 15.04.2011 г., от 16,00 ч. в Концертната зала на Младежкия дом дискусия на тема "Световното общество и християнските ценности в навечерието на Възкресение Христово”.

Участват представители на ученически общности в лицето на школата “Европейски мост”, клуб “Дебати” при V ЕГ ”Йоан Екзарх” и Неделното училище при ДПЦ „Св. архангел Михаил”, представители на младежката общност при Варненска и Великопреславска св. митрополия.

“Инициатива за духовност и култура”, която e създадена като доброволна общност от съмишленици, обединява усилията на Църквата, местната власт и обществеността за съхраняване и развитие на безценното духовно и културно богатство на българския народ, на християнските и общочовешки добродетели. Реализира дейности, които умело съчетават минало и съвременност.

Всички прояви в цикъл “Християнство”, цикъл “Родолюбие”, цикъл “Традиции и съвременност”, цикъл “Маршрути на родовата памет”, в рамките на “Инициатива за духовност и култура”, се осъществяват в партньорство с редица съорганизатори - широк кръг от институции и организации, сред които всички консулства в гр. Варна, Регионалния инспекторат по образование, патриотични дружества, читалища и др.

“Инициативата за духовност и култура” и за в бъдеще ще продължава да работи за привличането на все повече млади хора в процесите на приобщаването им към православната вяра и българските духовни традиции и да се утвърждава като модел за ефективно взаимодействие между Варненска и Великопреславска света митрополия, Община Варна и Демократичния съюз на жените.

Материалите са по информация от Община-Варна, Дирекция „Младежки дейности и спорт”

 

 

« предишна новинаследваща новина »