ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изложба на гоблени във Видин

15 април 2011 11:15, Видинска митрополия
Изложба на гоблени във Видин

На 14 април в Арт-галерията на Народно читалище „Цвят - 1870” в гр. Видин бе открита изложба на гоблени, която е изцяло от творби на видински гобленари, като темата бе "Пейзажи".

Изложбата бе организирана от читалище „Цвят - 1870” и ЕТ „Конка-Благовеста Владимирова” и се провежда във връзка с предстоящия рожден и имен ден на видинското читалище, които са на Цветница.

Изложбата бе открита от г-н Любомир Илиев, главен секретар на читалището.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан на откриването бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Гост на тържеството бе и г-н Борислав Ванков, зам.-кмет на Община-Видин, както и много гости и приятели на читалището и ценители на гобленарското изкуство.

Изложбата ще бъде на вниманието на видинчани и гостите на града до края на месец април.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Изложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във ВидинИзложба на гоблени във Видин
« предишна новинаследваща новина »