ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на ГЧЕ "Екзарх Йосиф I" в Ловеч

15 април 2011 17:06, Ловчанска митрополия
Ловчанският митрополит Гавриил

На 15 април Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I” в град Ловеч празнува своя училищен празник. Този ден е особено голямо събитие за учениците на гимназията, за него те се готвят от началото на учебната година, като подготвят богата програма.

ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” е първата езикова гимназия в България. Основана е през 1881 г. като американски девически колеж. Тя има три езикови отдела - немски, английски и френски, където се изучават съответните езици. Сред традициите на гимназията е тридневният училищен фестивал, който се организира всяка година малко преди настъпванета на пролетта. Отбелязва се чрез тържествена вечер в театъра на град Ловеч, последвана от пиесата на завършващия випуск, изпълнена от драматичния състав „Димитър Димов“ към езиковата гимназия.

Всяка година ръководството на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” кани Ловчанския митрополит Гавриил, за да благослови учениците и учителите. И сега той присъства на тържеството, като подари на директора на гимназията икона на новопросиялите Новоселски мъченици. Владиката напомни, че никога не бива да забравяме Бога във всички трудове, които извършваме.

 

 

Снимки

Митрополит Гавриил подарява иконата на директора на гимназията
« предишна новинаследваща новина »