ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Лазаровден - двоен празник в Горублянската енория

16 април 2011 19:25, Софийска митрополия
Празничната икона

За поредна година в храм "Св. вмчк Георги Победоносец" в софийския квартал „Горубляне” Лазаровден се празнува особено тържествено. За Горублянска енория празникът е двоен, защото на Лазаровден е именният ден на председателя на църковното настоятелство на храма - свещеник Лазар Георгиев. В тържествената богослужба, оглавена от именника, участваха свещеник Николай от кв. „Враждебна”, свещеник Петър Петров от храмовото духовенство и свещеник Ириней Митов от с. Чепинци.

Богослужбата премина в молитвена прослава на св. Лазар Праведни - приятел Христов. В своето празнично слово отец Лазар припомни за живота и делото на светеца след възкресение Лазарево. Прозвучаха многолетствия за българския народ, за Светейшия патриарх Максим и за именника отец Лазар. След службата лазарки от местното читалище поздравиха отеца именник и поднесоха скромен подарък на своя пастир. Пожелания бяха поднесени от цялото църковно изпълнение: настоятелството, служителите, певците и богомолния народ. Накрая отец Лазар благодари на всички за тяхното внимание и сърдечност.

Текст и снимки: Мая Георгиева

 

 

Снимки

Изнасяне на св. ЕвангелиеСвещенослужителитеСвещеник Ириней МитовСвещеник Лазар ГеоргиевЧетене на св. АпостолСвещеник Лазар Георгиев Великият входВеликият входВеликият входЛазаровден - двоен празник в Горублянската енорияСвещеник Лазар ГеоргиевДецата от читалището
« предишна новинаследваща новина »