ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Лазаровден в с. Калипетрово - Доростолска епархия

16 април 2011 21:42, Доростолска митрополия
Лазаровден в с. Калипетрово

Днес, когато Православната църква празнува възкресението на праведния Лазар, в с. Калипетрово, Силистренска духовна околия, в храм „Св. Димитрий” с благословението на Доростолския митрополит Амвросий началото на св. Литургия бе дадено от протосингела на Доростолска епархия и предстоятел на храма ставрофорен иконом Добри Чаков

Храмът едва побираше лазарките, дошли не само да лазаруват, а също и да се черкуват и да получат благословение от митрополит Амвросий.

След св. Литургия дошлите за VІІ събор, който се провежда под патронажа на ставрофорен иконом Добри Чаков, по обичая от предишните години се отправиха към Духовния център, носещ името на приснопаметния митрополит Иларион.

Гости на това прекрасно тържество бяха Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, протосингелът на епархията ставроф. ик. Добри Чаков , г-н Балушев – директор на дирекция „Хуманитарни дейности” към община Силистра, г-н Йордан Ковачев - кмет на село Калипетрово, г-жа Цветана Цанова - секретар на регионалния дарителски фонд „13 века България”, и много други гости.

Участниците бяха общо 12 групи - от с. Калипетрово, гр. Силистра, с. Проф. Иширково, с. Богорово и с. Бабук.

Митрополит Амвросий се обърна с поздравително слово към участниците, като отбеляза, че именно традициите поддържат българския дух и именно те са ни запазили като нация. Накрая благопожела на всички отново заедно да посрещнат и Празника на празниците - Възкресение Христово.

Поздравителен адрес бе поднесен и от г-н Балушев от името на кмета на град Силистра г-н инж. Иво Андонов. След това бе дадено начало на празника от председателя на храма отец Добри Чаков.

След представянето групите бяха наградени с дипломи за добро творческо участие, бяха раздадени и парични награди на участниците.

Текст и снимки: Йордан Петров, секретар на кабинета на митрополита

 

 

Снимки

Лазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. КалипетровоЛазаровден в с. Калипетрово
« предишна новинаследваща новина »