ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в столичния храм "Св. София" за Цветница

17 април 2011 17:00, БПЦ - Българска Патриаршия
Храм "Св. София"

С архиерейска света Литургия отбелязаха светлия християнски празник Цветница свещениците и миряните при старинния столичен храм "Св. София - Премъдрост Божия". С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим празничната света Литургия оглави преосвещеният Стобийски еп. Наум, главен секретар на Св. Синод, в съслужение с храмовото свещенство.

Цветница е един от най-обичаните от българите празници. В този ден много миряни дойдоха в храма, за да вземат участие в св. Литургия, голяма част от тях приеха свето Причастие, а опашката от желаещи да си вземат осветени клонки върба и да отнесат с тях Божието благословение в домовете си, не секна през целия ден. Тези клонки се поставят на видно място, за да ни напомнят през цялата година да държим дверите на сърцата си отворени за Господа и да живеем така, че мислите и делата ни да бъдат израз на нашето "Осанна!" в прослава на Бога.

Епископ Наум произнесе слово за Цветница - Вход Господен в Йерусалим, като се спря на евангелския разказ, лежащ в основата на празника, и поуките, които всеки християнин трябва да извлече за себе си и оделотвори в живота си.

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Атанас Димитров - АтаДим

 

 

Снимки

Храм "Св. София"Негово Преосвещенство Стобийски еп. НаумВход Господен в ЙерусалимГосподи, помилуй!Негово Преосвещенство Стобийски еп. НаумКлиросните певциАрхиерейска св. ЛитургияАрхиерейска св. ЛитургияНегово Преосвещенство Стобийски еп. НаумБлагословено Царство...!Архиерейска св. ЛитургияМалък входАрхиерейска св. ЛитургияНегово Преосвещенство Стобийски еп. НаумАрхиерейска св. ЛитургияЧетене на св. ЕвангелиеВелик входВелик входВелик входВелик входНегово Преосвещенство Стобийски еп. НаумТвоя от Твоих...!Причастяване в св. олтарСо страхом Божиим, верою и любовию приступите!Вярващите в храмаАрхиерейска св. ЛитургияЗаамвонна молитваАрхиерейска св. ЛитургияАрхиерейска св. ЛитургияАрхиерейска св. ЛитургияВярващите в храмаВярващите в храмаБлагословениеЦветя за ХристаМалкият Никола на Неделя ВайяБогомил в радостта на празникаВ радостта на празникаВ радостта на празникаВ радостта на празникаХрам "Св. София"
« предишна новинаследваща новина »