ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в гр. Грамада за Цветница

17 април 2011 16:55, Видинска митрополия
Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница

На 16 април огромно множество граждани и гости на град Грамада, Видинска епархия, с трепет в сърцата, цветя и върбови клонки в ръце изпълниха храм ”Света Троица” в града за вечерното празнично богослужение по повод празника Вход Господен в Йерусалим - Цветница.

С нескрита радост и с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, братята от Раковишкия манастир „Света Троица” отслужиха вечерното последование, след което направиха водосвет за здраве и благоденствие на жителите на Грамада.

По традиция бяха осветени и върбовите клонки, символ на влизането на Господ в светия Град.

В своето слово архимандрит Антим горещо благодари на всички, които с голямо усърдие се погрижиха да възстановят този прекрасен храм и като им преподаде благословението на Видинския митрополит Дометиан, пожела на всички с чисти сърца и души да посрещнат светлото и спасително Христово Възкресение.

Същия ден до късно се проточи върволицата от хора, които прииждаха в Господния храм и запалвайки свещица, с озарени от радост лица се поздравяваха с предстоящия празник.

Текст: архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир
Снимки: архимандрит Неофит

 

 

Снимки

Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница Празнична вечерна в гр. Грамада за Цветница
« предишна новинаследваща новина »