ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Цветница в Силистра - Доростолска епархия

17 април 2011 17:10, Доростолска митрополия
Цветница

Днес, когато светата Православна църква чества Вход Господен в Йерусалим, в катедралния храм „Св. ап. Петър и Павел” бе отслужена Божествена света Литургия от Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий в съслужение с протосингела на епархията ставрофорен иконом Добри Чаков.

По традиция, както повелява св. Църква, на вечерната служба бе извършено петохлебие от ставрофорен иконом Добри Чаков и прот. Георги Попов, след което бяха осветени и върбовите клонки.

Още в ранния час на този прекрасен и слънчев ден храмът бе пълен с благочестив народ, който с трепет и радост очакваше посрещането на своя епархийски архиерей - да го поздравят по повод празника и да изпросят благословението му, което да отнесат в своите домове.

Негово Високопреосвещенство с голяма радост причасти и най-малките и ревностни дечица, дошли да получат св. Причастие, а също така да чуят словото на своя архиерей.

След проповедта бе изпято многолетствие за Негово Светейшество патриарх Максим, за членовете на Светия Синод и за целия български народ.

От името на канцеларията при Доростолска епархия и служителите при катедралния храм честитим светлия празник на всички, а също така и на именниците.

На многая и благая лета!

Текст и снимки: Йордан Петров - секретар на кабинета на митрополита

 

 

Снимки

ЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветницаЦветница
« предишна новинаследваща новина »