ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велик маслосвет за здраве на деца болни от диабет ще бъде отслужен в Софийската духовна семинария

19 април 2011 22:09, СДС
Софийска духовна семинария

На Велики четвъртък (21 април 2011 г.) се извършва св. тайнство Велик маслосвет, което става само веднъж в годината на този ден. В енорийския храм на Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" маслосветът ще бъде извършен от ректора и ефимериите за здраве на децата с диабет и техните родители и близки. В този ден ще се състоят и няколко предпразнични инициативи, свързани с подготовката на предстоящия светъл Господски празник Възкресение Христово в Софийската семинария при следната програма:

10,00 ч. - Отслужване на св. тайнство Велик маслосвет в храма на Софийската духовна семинария за здраве на децата с диабет, техните родители и близки.

10,30 ч. - Час по православно вероучение за децата и родителите, в който те ще научат защо е бил разпнат Господ Иисус Христос, какво се е случило след това и защо се боядисват яйцата в червен цвят на този ден.

11,00 ч. - В деня срещу Велики петък - в който е разпънат на кръста Господ Иисус Христос, в двора на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” ще бъде осветен четириметров дървен кръст.

11,30 ч. - Деца и семинаристи ще боядисват заедно великденски яйца, които след това ще бъдат дарени на децата от Детска клиника за диабет и Детското отделение по нефрология и хемодиализа.

Съорганизаторите - Софийска духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, Националната асоциация на децата с диабет и фирма „Rainbow PLAZA” - канят всички желаещи да вземат участие в инициативата.

 

 

« предишна новинаследваща новина »