ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Знеполският еп. Йоан поздрави в храма на с. Негован децата от енорията

20 април 2011 13:41, Софийска митрополия
Знеполският еп. Йоан посети децата от с. Негован

Викарният епископ на Българския патриарх и Софийски митрополит Максим – Знеполски еп. Йоан, посети енорията на с. Негован, Софийска духовна околия. Храмът „Св. Николай Мирликийски“ бе изпълнен с деца, които заедно със своите учители бяха дошли от местното 176 ОУ „Св. Кирил и Методий“. Учениците с вълнение очакваха тази своя първа среща с епископа и бяха приготвили специална великденска програма и изложба с изработени от тях картички и великденски украси.

Знеполският еп. Йоан заедно с енорийски свещеник отец Борис Петров и свещеник Лазар Георгиев, който живее в енорията, отслужиха молебен за децата.

Накрая архиереят се обърна бащински към тях: "Мили деца, вие виждате и чувате колко много лоши неща се случват днес. Когато вие идвате по-често в храма, ще чуете тук за духовните оръжия, които има всеки християнин. Ще разберете, че всеки от вас има ангел-хранител, който да го пази и закриля, ще чуете словото Божие, което ще ви напътства и помага в живота. Затова идвайте по-често тук, в Божия дом, за да научите много неща, които само ще ви бъдат от полза… Бъдете здрави, почитайте своите родители и слушайте своите учители!“ - пожела еп. Йоан.

Като им преподаде патриаршеския благослов на Негово Светейшество и ги увери, че той се моли за всички тях, викарият им раздаде по една детска Библия. Възлагайки ръката си върху всяко дете, той им раздаде и по една иконка с образа на св. Богородица.

Директорката на ОУ „Св. Кирил и Методий“ г-жа Иванова разказва, че има няколко пъти през годината, когато енорийските свещеници общуват с децата от училището и някои от тези срещи са именно в храма. Тя изрази готовност да се организира преподаване на предмет „Религия“, ако през следващата учебна година се намери финансиране.

Духовенство, деца и учители се разделиха с пожеланието за радостно посрещане на светлото Христово Възкресение и за по-чести срещи занапред.

Текст и снимки: Весела Игнатовa

 

 

Снимки

Посрещане на Негово ПреосвещенствоПосрещане на Негово ПреосвещенствоПосрещане на Негово ПреосвещенствоПосрещане на Негово ПреосвещенствоЗнеполският еп. Йоан посети децата от с. Негован Отец ЛазарЧетене на св. ЕвангелиеДецаВ храмаЗнеполски еп. Йоан Знеполският еп. Йоан и отец БорисДецата Децата Цветя от децата за владиката Директорката на училището разговаря с еп. ЙоанДиректорката Част от изложбата Част от изложбата Част от изложбата Децата от училището
« предишна новинаследваща новина »