ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовна радост за Доростолска епархия

20 април 2011 22:54, Доростолска митрополия
Монашеско пострижение в Доростолска епархия

От днес Доростолска епархия може да се радва с още един съработник на Божията нива.

В манастира „Покров на Пресвета Богородица”, с. Айдемир, Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий извърши монашеско пострижение на своя личен секретар Йордан Петров.

По време на пострижението присъстваха протосингелът на епархията ставроф. ик. Добри Чаков, прот. Георги Попов и йеромонах Синесий - ефимерий на манастира. Присъстваха също майката на новопостригания монах, неговата сестра и приятели от Англия.

След като даде монашеските обети, за Йордан Петров дойде моментът, в който прие името Емилиян - на св. Емилиян Доростолски.

Да пожелаем на новопостригания брат Емилиян Божие водителство и много духовни сили и израстване в ангелския образ.

Текст: монах Емилиян (Атанасов Петров)
Снимки: Миглена Попова

 

 

Снимки

Монашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархияМонашеско пострижение в Доростолска епархия
« предишна новинаследваща новина »