ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

При децата лишени от родителски грижи във Видин

21 април 2011 07:21, Видинска митрополия
При децата лишени от родителски грижи във Видин

На 20 април от Видинска света митрополия и Младежката организация на ГЕРБ – Видин бе направено посещение в Дома за медико-социални грижи за деца лишени от родителски грижи във Видин.

Посещението бе във връзка с настъпването на най-големия християнски празник - Възкресение Христово.

В Дома за деца лишени от родителски грижи се отглеждат и възпитават 56 деца - от новородени до 6-годишни.

Духовници от Видинска света митрополия заедно с представители на МГЕРБ – Видин не за първи път посещават дома и знаят как децата се радват на гости, които им се радват и ги обичат.

Това са взаимни инициативи на Видинска митрополия с различни организации, чрез което тя засвидетелства успешното си сътрудничество за полза на Църквата и Родината ни.

На малките възпитаници от дома бяха раздадени цветни балони, шоколадови лакомства, пухкави пиленца и шарени яйца.

Разбира се, освен лакомства всяко дете получи и дрешки, книжка за оцветяване, боички, пластелин и много други учебни материали, необходими за правилното развитие на децата.

Децата от своя страна показаха на гостите какво са научили за предстоящите Великденски празници и изпълниха песни, стихчета и танци.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан представител от името на светата Митрополия бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин и приятел както на МГЕРБ - Видин, така и на всички деца на Видин.

Архимандрит Поликарп благослови децата и гостите и им пожела здраве и благи мисли.

Текст: архимандрит Поликарп и Десислава Димитрова
Снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

При децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във ВидинПри децата лишени от родителски грижи във Видин
« предишна новинаследваща новина »