ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велики четвъртък вечерта в катедралата на Видин

21 април 2011 23:16, Видинска митрополия
Велики четвъртък вечерта в катедралата на Видин

Утринното богослужение с последованието на дванайсетте евангелия и изнасянето на честния Кръст бе тържествено отслужено в катедралния храм на Видин „Св. вмчк Димитър Солунски”.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан богослужението бе оглавено от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий.

В последованието взеха участие свещениците от храма, а молитвените песнопения изпълни хорът при катедралата.

След изнасянето на Кръста, проповед за Велики четвъртък произнесе епископ Сионий, който припомни на вярващите за силата на кръста, придобита посредством страданията и великата саможертва на Господ Иисус Христос.

Той подтикна вярващите да следват стъпките на Христа и да бъдат Негови верни и достойни чеда.

Видинският митрополит Дометиан взе молитвено участие в богослужението в митрополитската църква „Св. Николай Чудотворец”. Негово Високопреосвещенство благослови вярващите на Видин и епархията и пожела всеки по примера на Господ да понесе кръста си със смирение, вяра, надежда и любов.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Велики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на ВидинВелики четвъртък вечерта в катедралата на Видин
« предишна новинаследваща новина »