ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велики четвъртък в гр. Кула

22 април 2011 13:48, Видинска митрополия
Велики четвъртък в гр. Кула

На Велики четвъртък камбанен звън събра благочестивите християни в кулския храм „Св. апостоли Петър и Павел” на молитва. С особено внимание бе изслушано от вярващите християни литургийното свето Евангелие, след края на което в много очи блестяха сълзи. С особени чувства от църковните песнопения - ”Днес предадоха на съд Невинния” – се изпълниха сърцата на вярващите.

Със страх Божий и трепет в сърцата благочестивите християни пристъпиха към свето Причастие в рождения ден на светата Литургия, когато е установено Тайнството.

Преди отпуста на светата Евхаристия бе извършен чинът на Великия маслосвет, като всички се помазаха за здраве, благословение и духовно укрепление.

След светата Литургия в канцеларията на градския храм бяха приготвени великденски подаръци за хората от Дома за стари хора ”Св. Василий Велики” в гр. Кула. Подаръците - вкусни и топли козунаци, подсигуриха майсторите от градската фурна, а шарените великденски яйца - собствениците на един от хранителните магазини в града.

Братята от Раковишкия манастир „Света Троица”, обгрижващи духовно кулчани, зарадваха хората от дома със здравец и блага дума. Те поздравиха всички с настъпващите Великденски празници и им пожелаха много здраве и бодър дух.

Радостта от духовното посещение за старите хора бе голяма и неописуема.

След посещението в дома бе отслужено и последованието на дванадесетте евангелия. Тъжният камбанен звън призова християните в храма, за да изминат всички заедно пътя с Христа, Който бе предаден на кръстна смърт.

Текст: архимандрит Антим, игумен на Раковишкия манастир
Снимки: архимандрит Неофит

 

 

Снимки

Велики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. КулаВелики четвъртък в гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »