ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЕДИН ДЕТСКИ ЖИВОТ ГАСНЕ

22 април 2011 14:45, Видинска митрополия
Ейми

Видинска света митрополия участва в кампания по набирането на средства за лечението на Ейми Пламенова Цветанова от Видин.

Диагнозата на малката Ейми е будна кома.

Ейми Пламенова Цветанова се бори с болестта менингоенцефалит - оток на мозъка. Това е заболяване, което се проявява веднъж на един милион случаи.

Ейми е едва на седем години. Всички, които я обичат, се надяват заедно да празнуват осмия й рожден ден. Ако доживее.

Преди около 10 месеца момиченцето с нетърпение очаква първия учебен ден – 15 септември 2010 г. Но така и не стъпва в клас с връстниците си, защото се разболява. Дни наред поддържа висока температура, прави много пристъпи и гърчове.

И всичко това след прекарана варицела или тежък грип, обясняват специалистите. Оплаква се от главобол, първоначално й предписват успокоителни. Минава на скенер, ядреномагнитен резонанс, но състоянието й се влошава. Цял месец лекарите се борят за живота й. Хоспитализирана е в София, в Детската неврологична клиника, със съмнение за епилепсия.

След това още 30 дни прекарва в Инфекциозна болница. Сега си е вкъщи. Лекарите не дават надежди за живота на Ейми. Единственото спасение е скъпоструващо лечение в Израел. Там трябва да замине на 10.07.2011 г. Сумата за лечението е непосилна за родителите, които отчаяно търсят помощ. И вярват, че има хора с големи сърца, които ще им подадат ръка и Ейми ще се върне към живота, при семейството и приятелите си.

"Вече 10 месеца лежи, не съм чувала гласа й, храни се със сонда… Пред нея трябва да играя роли, а ми е толкова трудно" - споделя майката Елеонора Любенова.

Нека помогнем на Ейми да живее. Всеки има право на това. Видинска света митрополия призовава всички да помогнем и да се помолим Бог да й дарува здраве и дълги години в радост и мъдрост.

Повече информация за състоянието й можете да намерите на нейния сайт- www.help-eimi.info.

Нека покажем, че имаме сърца!

Ейми Пламенова Цветанова Обединена Българска Банка: IBAN сметка в лева BG10UBBS80021045584030; в евро BG07UBBS80021439293310 BIC:UBBS BGSF.

Текст: архимандрит Поликарп и радио Видин
Снимки: архимандрит Евтимий и радио Видин

 

 

Снимки

Един детски живот гаснеЕдин детски живот гаснеЕдин детски живот гаснеЕдин детски живот гаснеЕдин детски живот гасне
« предишна новинаследваща новина »