ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник за слухоувредените деца в София

22 април 2011 15:24, Софийска митрополия
Г-н Бойко  Борисов и г-жа Йорданка  Фандъкова

В седмицата преди Празника на празниците в редица софийски храмове бяха организирани тържества за децата в чест и прослава на предстоящото Христово Възкресение. Много читалища и училища доведоха своите възпитаници под купола на храма, за да ги запознаят с историята на последните земни дни на нашия Господ Иисус Христос, разказ който трогва децата.

Сред тези, които Православната църква целогодишно обгрижва, са и слухоувредените деца, които от близо пет години се събират в Енорийския център на столичния храм „Св. Кирил и Методий" и духовно възрастват под грижите на г-жа Силвана Павлова, която след завършването на Богословския факултет се занимава с проблемите и религиозното обучение на тежкочуващите деца. През цялата година слухоувредените ученици подготвят празнични програми по различни поводи и представят плодовете на своя труд.

Тази година в чест на Възкресение Христово педагозите и учителите на слухоувредените деца събраха в салона на Военния клуб всички тежкочуващи младежи в София. Самите младежи бяха подготвили програма, която прерасна в тържество и наистина в празник за тези, които не могат да чуят възкресния звън на църковната камбана и гръмкото: „Христос възкресе!”

Тържеството започна с празничен водосвет, отслужен от столични духовници - ик. Ангел Ангелов, ик. Александър Величков и дякон Иван Петков. След като поръси младежите със светена вода, отец Ангел Ангелов ги поздрави с предстоящия светъл празник. Г-жа Силвана Павлова с жестомимичен превод предаваше последованието на водосвета и поздравлението на отеца.

Специални гости на събитието бяха министър-председателят на Република България Бойко Борисов и софийският кмет Йорданка Фандъкова. Те се обърнаха към пълната зала с тежкочуващи младежи и ги увериха, че не са забравени от държавата и общината. След това с радост ги привикаха, за да си направят с тях снимки за спомен.

Икони, почерпка и настроение имаше за всички присъстващи.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Празничен водосветГ-н Бойко  Борисов и г-жа Йорданка  ФандъковаПразник за глухите деца в СофияВ залата Празник за глухите деца в СофияГ-н Бойко  Борисов и г-жа Йорданка  ФандъковаПразничен водосветОтец Ангел поръси всички за здравеПразник за глухите деца в СофияСнимки с гоститеСнимки с гоститеСнимки с гостите
« предишна новинаследваща новина »