ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПАСХАЛНО ПОСЛАНИЕ НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НЕОФИТ

23 април 2011 16:20, Русенска митрополия
Великден

БЛАЖЕНИ, КОИТО НЕ СА ВИДЕЛИ, И СА ПОВЯРВАЛИ

Вярата в Христовото Възкресение е вяра в Сина Божий, Който заради нас човеците и заради нашето спасение прие човешка плът, за да ни изкупи от греха и смъртта и ни отвори дверите на небесното царство.

През 40-те дни след възкресението Си Господ Иисус Христос многократно се явявал на Своите ученици, като утвърждавал вярата им с ясни доказателства. На пътуващите за Емаус апостоли Той наредил: „Да вярвате на всичко, що са казали пророците!” (Лука. 24:25) На св. апостол Тома заръчал: „Не бъди невярващ, а вярващ ... Ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели, и са повярвали” (Йоан. 20:27,29). А „който повярва и се кръсти, ще бъде спасен” (Марк. 16:16).

Обични наши духовни чеда,

Христовото възкресение надвишава всеки ум. Възкръсва Животът, възкръсва Божият Син и Синът човешки, в Когото имаше живот (Йоан. 1:4) и този живот беше и е светлината на човеците, светлина, която ни дава възможност да почувстваме и възприемем богатството, премъдростта и знанието у Бога, както и непостижимите Негови съдби и неизследимите Негови пътища! (Рим. 11:33)

Затова с вяра и неизменна обич и преданост към Христа Спасителя, към светата ни Църква и свидното ни Отечество, с грижи към тези, които изпитват болка и лишения, празнично и с радостни сърца да се поздравим:

„ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!” - „ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!”

За много години!

† РУСЕНСКИ МИТРОПОЛИТ Н Е О Ф И Т

Пасха Христова 2011 г.

ок

 

 

Снимки

Великден
« предишна новинаследваща новина »