ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поздравление към ръководството, екипа, сътрудниците и читателите на Официалния сайт на БПЦ

25 април 2011 00:35, д-р Десислава Панайотова
Възкресение Христово

ХРИСТОС ВЪЗКРЪСНА!

Очакването на Божията милост е вече преживян дар!

Предвкусването на Христовата победа е вече сбъднато ликуване за нас!

Всички влязохме в преславната радост на Христовото Възкресение!

По този повод си позволявам да отправя най-топли благопожелания за преуспяване в подвига на християнския живот едновременно към всички читатели и към всички членове на екипа на Официалния сайт на Българската Патриаршия.

Най-смирено и с духовен трепет измолвам благословението на нашия духовен наставник и ръководител Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий за всички служители на електронния официоз на Св. Синод и за всички, които четат нашите публикации.

Специално благодаря на усърдните членове на екипа на сайта, за които отразяването и коментирането на събитията от църковно-обществения ни живот, както и подготвянето на самите публицистични материали и новините е дълбоко осъзнат дълг пред Бога и ревностно служение на светата ни Църква – за прослава на Света Троица и за спасение на скъпия ни народ. Тук е мястото да упомена, че към момента нашият основен екип се състои от 1 митрополит – Сливенски митр. Йоаникий, 1 епископ, 2 архимандрити, 2 йеромонаси, 2 монаси, 6 свещеници и 24 миряни, които с подкрепата на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, чрез съпричастността на високопреосвещените архиереи – членове на Св. Синод и на преосвещените епископи на БПЦ-БП оформят медийното присъствие на Църквата в духовния и обществения живот на България.

По случай Великден най-сърдечно поздравявам и множеството сътрудници на Официалния сайт на Българската Патриаршия – архимандрити, монаси, свещеници и миряни – достойни чеда на светата ни Българска православна църква, за които няма по-голяма чест и радост от това да служат вярно на тази най-ценна за нацията ни богочовешка институция. Защото Църквата действително е кораб на спасение за измъчваните от бремето на греха, тя е опора за обърканите, прибежище за прокудените, утешителка за угнетените, радост за плачещите, сила за неукрепналите, победа за верните!

В съборността и любовта на нашата вяра да се възрадваме духовно, да продължим и занапред да се трудим и живеем себеотдайно, вдъхновено и неотклонно в Име Божие, защото: ХРИСТОС НАИСТИНА ВЪЗКРЪСНА! И затова на Него следва да служим и Нему да се молим с думите: Спомни си за нас, Господи, кога дойдеш в царството Си! Амин.

 

 

« предишна новинаследваща новина »