ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възкресение Христово в с. Ново село

26 април 2011 08:51, Видинска митрополия
Възкресение Христово в с. Ново село

На втория ден на Пасха - Светли понеделник - Видинският митрополит Дометиан по традиция посети с. Ново село и отслужи пасхално богослужение в енорийския храм „Успение Богородично”.

Видинският митрополит в съслужение с архимандрит Евтимий и свещеник Мариян Младенов отслужи божествената света Литургия.

Боговдъхновена проповед за Възкресение Христово произнесе митрополит Дометиан, който подчерта смисъла на Възкресението и подтикна вярващите да оценят този велик дар от Бога към нас човеците, чрез който ни се отвориха вратите на Рая и вечното блаженство.

По стародавна традиция след светата Литургия бе направено литийно шествие до местата с оброчни кръстове, където се отслужва пасхален водосвет и всички се молят за здраве и духовно извисяване.

На светата Литургия и на литийното шествие участие взе г-н Георги Стоенелов, кмет на община Ново село, както и много вярващи, които се радваха на Възкресението и се поздравяваха с „Христос воскресе” - „Воистину воскресе”.

След молитвените последования се проведе и фолклорно тържество, което обогати празника и му придаде пълнота.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Възкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново селоВъзкресение Христово в с. Ново село
« предишна новинаследваща новина »