ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в ОУ „Иван Вазов”, гр. Видин

26 април 2011 12:42, Видинска митрополия
Видинска света митрополия

На 26 април в ОУ „Иван Вазов”, гр. Видин, с тържествен водосвет бе дадено началото на патронния празник на училището, наречено на великия българин, патриарха на българската литература – Иван Вазов.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан архимандрит Поликарп отслужи Пасхален водосвет и поръси преподавателите и учениците за здраве и мъдрост.

Под благодатното пение на „Многая лета”, в изпълнение на хористите от катедралния храм на Видин, архимандрит Поликарп им преподаде благословението на Видинския митрополит и пожела Бог да дава мъдрост и сили на преподавателите, а на възпитаниците усърдие, та възприетото учение да бъде гордост за тях и училището, а на родителите утеха.

След молението бе открита ученическа изложба „Моята любима книга” и наградени учениците, взели участие в литературния конкурс „Какво ми дава книгата”.

Г-жа Пролетка Цветкова, директорка на престижното видинско училище, благодари на децата за тяхното усърдие и им пожела все така да допринасят за добрия имидж и авторитет на училището, да бъдат ученолюбиви и достойни възпитаници и последователи на Иван Вазов.

В чест на патронния празник се предвиждат различни мероприятия, чрез които ще се отбележи 39-годишнината от създаването на ОУ „Иван Вазов” във Видин.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »