ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Великден в Клисурския манастир "Св. Кирил и Методий"

27 април 2011 12:20, Видинска митрополия
Великден в Клисурския манастир

С подобаваща тържественост и благолепие премина празникът Възкресение Христово в Клисурската света обител „Св. Кирил и Методий”, край гр. Берковица.

Тържествените богослужения бяха отслужени от архимандрит Антим, протосингел на Видинския митрополит, с духовенството при обителта, а молитвените песнопения изпълниха сестрите монахини, населяващи Клисурската обител.

Безбройно множество вярващи посетиха обителта, духовно се укрепиха във Възкресението и занесоха радостта и вдъхновението от Пасхата Христова в домовете си.

Благодатно слово на Възкресение Христово и на Второ Възкресение произнесе архимандрит Антим, който зарадва сърцата на благочестивото изпълнение със слова за вяра, надежда и любов в името на Възкръсналия Господ Иисус Христос.

Клисурската света обител през празничните дни бе един духовен оазис за вярващите, които от цялата епархия и извън нейните предели се стичаха, за да почерпят от благодатните струи на духовността, бликащи от обителта и нейните Богу отдадени обитатели.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Великден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастирВеликден в Клисурския манастир
« предишна новинаследваща новина »