ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бдение за празника Живоприемни източник във Видин

29 април 2011 13:47, Видинска митрополия
Бдение за „Живоприемни източник” във Видин

В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, вечерта на Светли четвъртък бе отслужено бдение в чест на празника Живоприемни източник.

Бдението бе отслужено от храмовото духовенство, което с подобаващо благочестие и радост, освен молитвените богослужби, отслужиха и чина на петохлебието, както и празничен пасхален водосвет, за здраве и духовна подкрепа на вярващите.

За повдигане на молитвения дух и обогатяване на сърцата и душите на християните в Пасхалната радост от Възкресението на Господ Иисус Христос, бяха изнесени за поклонение реликви, които се пазят в катедралния храм – светини от гроба на Пресвета Богородица, както и седефена икона на пречистата Богородица, подарена на храма от видински поклонници, посетили светите земи и Йерусалим.

След светата Литургия благодатни думи към вярващите отправи архимандрит Поликарп, който подчерта великата Божия любов и милост, която се излива над вярващите за радост и утеха в житейския им път чрез живителните струи, идващи от Богородичния източник и от всяка, осветена с молитва, вода.

Това ни показва, че Бог никого не е изоставил, а милва и спасява всеки, който с вяра прибягва към Него. Благодатно отношение, което и по молитвите на Пресвета Богородица ни лекува от нашите душевни и телесни недъзи.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Бдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във ВидинБдение за „Живоприемни източник” във Видин
« предишна новинаследваща новина »