ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Софийската семинария „Св. Йоан Рилски” на VI Фестивал на българското образование в НДК

03 май 2011 00:25, СДС
VI Фестивал на българското образование в НДК

На 28, 29 и 30 април в Националния дворец на културата (НДК), София, се проведе утвърдилият се вече като ежегоден Фестивал на българското образование. Водещата тема на тазгодишното, шесто издание на фестивала е „Лицата на образованието“.

Паралелно с това под патронажа на г-н Свилен Нейков, министър на физическото възпитание и спорта, пред НДК се проведе и най-мащабното спортно изложение, организирано досега в България. Изложението е под наслов „Национална спортна панорама 2011” и е част от националната кампания на МФВС „Аз обичам спорта”. То бе открито от г-н Свилен Нейков и от кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова.

За освещаване дейността на Шестия фестивал и Спортната панорама бе извършен водосвет, отслужен по традиция от ефимериите при храма на столичното духовно училище – семинарията „Св. Йоан Рилски” – свещ. Божидар Маринов и свещ. Константин Цанков. Богослужбата бе огласена от песнопенията на семинарския хор.

И тази година Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” взе участие във фестивала със свой щанд, на който заедно семинаристи и преподаватели се бяха постарали да представят по възможно най-добър начин своето училище.

Софийската семинария е включена и в специалния справочник за средното образование в България, който е издание на фестивала и обхваща само тези училища, които са взели участие в него. Справочникът е най-пълното и най-популярното информационно-рекламно издание за средното образование у нас.

В тазгодишното му издание Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" участва както в печатната, така и в мултимедийната му реклама. Книжното тяло на справочника се състои от 304 цветни страници, а CD-приложението му е организирано като електронно списание. Разпространява се в търговската мрежа и директно по училищата.

 

 

Снимки

VI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДКVI Фестивал на българското образование в НДК
« предишна новинаследваща новина »