ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Училищен празник в Ловеч

03 май 2011 10:58, Ловчанска митрополия
Училищен празник в ловешкото у-ще "Христо Никифоров"

На 2 май - Свети цар Борис-Михаил - 2011 г. в ловешкото училище "Христо Никифоров", с директор г-н Венцислав Христов, бе изнесена кратка програма, посветена на Възкресение Христово. Специален гост бе Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, който бе придружаван от протойерей Любомир Казашки - енорийски свещеник от Ловеч.

Участници в програмата бяха деца от групите по СИП „Религия” в началния етап на училището. По този начин те своеобразно дадоха завършек на успешната учебна 2010/2011 година.

Училище „Христо Никифоров” е едно от трите в Ловеч, където успешно от много години е въведен СИП „Религия – Православие”. В това училище три учителки вече шест години преподават на малчуганите знания за Бога, за християнското благочестие и поведение, за празниците, за добрите хора, вярващи в Иисус Христос. Митрополит Гавриил, който при влизането си се обърна към децата с: „Христос воскресе!”, единогласно бе поздравен с: „Воистину воскресе!”

Накрая на тържеството той се обърна към децата с мили думи и на всяко едно от тях подари по една икона на Новоселските мъченици, като накратко разказа за тях и за наскоро състоялата се тяхна канонизация. Владиката подари и една голяма икона на Новоселските мъченици, която да бъде поставена на видно място в училището.

 

 

Снимки

Училищен празник в ловешкото у-ще "Христо Никифоров"Митрополит Гавриил подари на училището икона на Новоселските мъченициУчилищен празник в ЛовечБлагословение от владиката за всички учащи и учещи се в СИП "Религия-Православие"
« предишна новинаследваща новина »